keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Hoitomuoto vaihtui toiseen

Kun kahdenkaan kierron aikana meille hoitomuodoksi suunniteltu inseminaatio ei eri syiden takia onnistunut, vaan siirtyi tuleviin kiertoihin loppuvuoteen 2019, pyysin klinikalta miehen siittiöiden tutkimusta. Tämä sen takia, että tulisi varmuus siitä että siittiöt olisivat riittävän laadukkaita inseminaatioon, jos sinne asti joskus todella päästäisi. Ajatus jälleen tulevasta välikierrosta ja uusista pistoksista ei tuntunut houkuttelevalta, jos tilanne päätyisi jälleen siihen että inseminaatioita ei olisi voitu taaskaan tehdä.

Miehen antamat näytteet olivat jo aiemmin viime vuonna olleet siinä rajalla, että voidaanko siittiöitä ylipäänsä käyttää inseminaatiossa siemennesteen pesun jälkeen. Kun asiaa tutkittiin lisää, selvisi että epäilykseni oli oikeansuuntainen - siittiöiden laatu ei tulisi riittämään inseminaatiohoitoon. Tämän takia meidän hoitomuoto vaihdettiin lennossa: marraskuussa 2019 meidät lisättiin IVF-jonoon, jonka pituudeksi kerrottiin viisi kuukautta.

Riemastuin IVF-polkuun pääsemisestä kovasti, ja sain uutta toivoa koko projektiin. Tuntui hassulta olla niin innoissaan IVF:stä, vaikka inseminaatio vielä vain muutamia kuukausia aiemmin tuntui ylivoimaisesti paremmalta ajatukselta. Jollain tavalla pidän inseminaatiota hieman luonnollisempana hoitomuotona, mutta viime loppuvuoden maissa alkoi tuntua, että minulle vain hoitojen lopputuloksella on todellisuudessa merkitystä. Se keskustelu, kuuluuko luontoa ylipäänsä avittaa näissä asioissa, on jo niin minulla takana, että en viitsi siitä sen enempää kirjoittaa mietteitäni vuosien varrelta. Kaksikymppisenä näitä asioita tuli katsottua vähän toisenlaisten lasien läpi...

Miehelle määrättiin hormonilääke, jonka tarkoituksena oli nostaa matalaa testosteronitasoa ja sitä kautta parantaa siemennesteen laatua. Kontrolli lääkkeen tepsimiseen oli tällä viikolla, ja tuloksia saamme kuulla ensi viikolla. Olisihan se mukava, jos arvot olisivat nousseet, vaikka uskonkin että luomusti emme enää raskaudu ennenkuin IVF-hoidot keväällä (toivottavasti!) alkavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti!