tiistai 15. syyskuuta 2020

Päätöksiä

Täällä ollaan päästy eteenpäin viimeisimmän ivf-hoidon aiheuttamasta pettymyksestä, lopulta se ei enää kahden vuoden pettymysten jälkeen ollut kuin yksi lisää riviin. Toivo elää, mutta välillä heikkoina hetkinä pelottaa ja kovasti lapsettomien kuukausien vieriessä eteenpäin hurjaa vauhtia. 

Me oltaisi päästy jatkamaan hoitoja julkisella vasta ensi vuoden alussa, hoitopolulla kerrottiin että voisin ilmoittautua tammikuussa taas mukaan. Eli ilmeisesti ollaan vielä saamassa lisää hoitoja, vaikka niin vähän munasoluja saatiin talteen. Pieni helpotus sekin.

Tammikuuhun on sen verran pitkä aika, että ei toivoakaan että maltettaisi sinne asti odottaa. Siksi päädyttiin että laitetaan nyt kaikki säästöt likoon ja lähdetään yksityiselle kokeilemaan onneamme. Jos tässä kerkeäisi tehdä yhden ivf-hoidon ennen vuoden vaihdetta, se olisi hyvä juttu. Ei taida olla sitä pelkoa tällä track recordilla, että meillä olisi mitään pakkasessa tammikuussa, se taitaa olla ainoa kriteeri sille, että julkiselta saa hoitoa. 

Etsiskelin eri foorumeilta suosituksia ivf-lääkäriksi ja löysin kaksi erityisen suositeltua Dextralta. Toiselle heistä sai aikoja, huomenna viimein on ensikäyntimme. 

En usko, että yksityisen tarjoamassa hoidossa olisi mitään ihmekikkoja verrattuna julkisen klinikan hoitoihin. Kiinnostavaa on kuitenkin nähdä, onko hoito jollain tavalla yksilöllisempää, ja löytääkö pitkään (vuosikymmeniä) alalla ollut lääkäri meidän tapauksesta jotain, mikä olisi tehtävissä toisin. Julkisella puolella hoito on aina tuntunut laadukkaalta, mutta välillä on tuntenut olevansa kuin liukuhihnalla, ja että parien yksilöllisiä tekijöitä ei ehditä juurikaan tutkia tarkemmin.

Toivomme kovasti, että päästäisi jo seuraavasta kierrosta hoitoon, eli parin viikon päästä alkaen.  

Toivottavasti saataisi viimein niitä odotettuja tuloksia aikaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti!