lauantai 10. lokakuuta 2020

Punktio ja sitä seuraava päivä

On tämä melkoinen prosessi yrittää hankkia lapsi hoitojen kautta. Monesta pienestä välietapista muodostuva jännitysnäytelmä, joka voi kaatua missä tahansa prosessin välivaiheessa. Tämä eilisen hesarin kolumni kertoi minusta aiheesta hyvin: Ensimmäisen raskauden yrittäminen ei ollut rakkautta, kihelmöivää jännitystä ja ruusunpunaisia haaveita vaan lääkärikäyntejä, huolestuneita katseita ja pettymyksiä.

Eilinen punktiopäivä oli taas yksi etappi tällä meidän pitkällä taipaleella. Punktion lopputulos oli omia odotuksia parempi - saaliina 11 follikkelia. Toki vaatimaton määrä verrattuna moneen muuhun, mutta en voinut olla tyytyväisempi. :)

Tänä aamuna sain kuulla, että kahdeksan munasolua löytyi ja ne kaikki olivat kypsiä, ja kaiken huipuksi kaikki kahdeksan olivat yön aikana lähteneet jakautumaan alkioiksi. Klinikalla eivät siirrä kuin blastokysteja, joten ei todellakaan ole varmaa, päästäänkö tuoresiirtoon tässä kierrossa. He arvioivat alkion lisäksi myös kierron vaihetta; kun ovulaatio on kuitenkin jo mennyt, katsovat onko kohdussa hyvä tilanne siirtopäivänä, vai olisiko parempi siirtää vasta seuraavassa kierrossa. Toisaalta hyvä näin, eipähän tule sitten turhia pettymyksiä jos siirrettäisi elinkelvottomia alkioita ei-optimaalisiin ohosuhteisiin. Kuitenkin odotukset ovat joka kerta niin suuret. 

Tämä punktion tulos on kai tosi hyvä etenkin verrattuna meidän edelliseen hoitoon, mutta realisti sisälläni ei osaa vielä iloita. Nyt jännäämistä jatkuu keskiviikolle: jos en kuule klinikalta mitään, menen suoraan varatulle ajalleni. Jos siirtoon ei päästä, soittavat heti keskiviikkoaamusta. Sitä ennen alkioihin ei "kajota" vaan saavat elää omaa elämäänsä labrassa. Tsemppiä vaan sinne niille pienille!

Punktio ei sattunut missään vaiheesssa, mutta kotona oli pakko napsia pariin kertaan buranaa, sen verran kovasti jomotti alavatsasssa päivän mittaan. 

Joulunodotukselta tuntuva odotus keskiviikolle tulee olemaan pitkä, onneksi siihen mahtuu ystävien näkemistä ja syksyn luonnosta nauttimista. Käyn myös osteopaatilla keskiviikkona ennen mahdollista siirtoa - tämä ihmemiehenä tunnettu parantaja on saanut hyviä tuloksia aikaan lapsettomien hoidossa. En tiedä miten uskoa näihin vaihtoehtoisiin hoitoihin, etenkin kun minulle annettiin osteopaatin vastaanotolla homeopaattista lääkettä (joihin en usko alkuukaan) ensimmäisellä kerralla käydessä, mutta ei kai se ainakaan haitaksi ole saada kropan jumeja korjattua. :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihana kun myötäelät näitä vaiheita <3 Yksi blastokysti odotti siellä klinikalla meitä ja se siirrettiin. :) Ei jotenkin tunnu että tästä vois mitään tulla mutta se on varmaan sitä pessimisti ei pety -tunnetta taas :/

      Poista

Jätä ihmeessä kommentti!